Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Opatrenia platné od 03.03.2021

Dátum: 02.03.2021
Autor: Obec Granč - Petrovce
Počet videní: 744
Opatrenia platné od 03.03.2021

Nové opatrenia v súvislosti s prevádzkou MŠ a ZŠ

Zmena niektorých opatrení a zavádzanie nových pravidiel. To je výsledok rokovania s odborníkmi a vlády. Niektoré z nich sa dotknú aj doterajšieho fungovania škôl. Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling predstavil, ako to bude po novom vyzerať.

Možnosť prezenčnej výučby v materských školách a na prvom stupni základných škôl bude zachovaná pre deti rodičov, ktorí musia pracovať z pracoviska, čo bola jedna z požiadaviek odborníkov, bude zachovaná pre rodičov, ktorí musia pracovať z pracoviska. Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne. „Pre týchto rodičov budú otvorené MŠ a prvý stupeň ZŠ aj naďalej. Rozhodnutie ministra upravujúce tento fakt a potvrdenie o tom, že daní zamestnanci nemôžu svoju prácu vykonávať z domu čoskoro pribudne na webe ministerstva www.minedu.sk. Zákonný zástupca toto potvrdenie následne odovzdá škole,“ ozrejmil šéf rezortu školstva.

V platnosti naďalej ostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní. Po starom zostáva aj možnosť vyučovania pre žiakov na druhom stupni základných škôl v skupinách 5+1, naďalej je umožnené vzdelávanie aj pre študentov stredných zdravotníckych škôl a žiakov končiacich ročníkov stredných škôl za pôvodných podmienok.

„V prípade ak sa nechce pretestovať zákonný zástupca alebo starší žiak, môže ostať na dištančnom vzdelávaní, bude mu umožnená ospravedlnená absencia“ doplnil Gröhling.

Dávame vám do povedomia, že obec Granč-Petrovce vykonáva každý piatok v čase od 14:00 do 20:00 hodiny skríningové testovanie na ochorenie COVID 19.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.