Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

COVID 19 v našej obci

Dátum: 12.10.2020
Autor: Obec Granč - Petrovce
Počet videní: 2812
COVID 19 v našej obci

COVD 19 aj v našej obci

Na základe upozornenia niektorých rodičov z našej obce, ktorých deti boli pozitívne testované na COVID 19, v súvislosti s testovaním žiakov ZŠ Školská Spišské Podhradie, a po následnom stretnutí zriaďovateľa a riaditeliek našich škôl a školských zariadení, upozorňujeme rodičov na vyššie citovnú skutočnosť. Keďže je možné, že pozitívne testované deti z našej obce mohli prísť do kontaktu s deťmi navštevujúcimi naše školy a školské zariadenia, alebo mohol byť uskutočnený prenos tejto vírusovej choroby prostredníctvom súrodencov a rodičov aj do našich škôl, aby zvážili účasť svjoich detí na vyučovaní v našich školách do doby, kým nebude potvrdené, že k takémuto prenosu nedošlo. Taktiež žiadame rodičov, ktorý majú podozrenie, že mohlo dôjsť k nakazeniu ich detí prostredníctvom návštev a podobne, aby svoje deti izolovali od ostatných spolužiakov a kamarátov a zabránili tak prípadným kontaktom s infikovanými osobami. Po správe, ktorú sme dnes všetci obdržali, bude nasledovať testovanie najbližších spolubývajúcich a rodinných príslušníkov pozitívne testovaných detí, z ktorých niektoré navštevujú aj naše školy. Do tejto doby musia byť teito deti izolované od ostatných, za čo sú zodpovední ich rodičia, na ktorých sa tieto opatrenia vzťahujú taktiež. 

Nakoľko doposiaľ nebolo pozitívne testované ani jedno dieťa z našich škôl a školských zariadení, prevádzku týchto škôl budeme naďalej zabezpečovať v prísne stanovenom režime s vylúčením podozrivých osôb. Žiadame však rodičov, aby sami zvážili účasť svojich detí na školskom vyučovaní do doby, kým nebude vylúčená možnosť, že sa toto vírusové ochorenie mohlo dostať aj do našich škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Granč-Petrovce.

Keďže do styku s deťmi prichádzajú aj zamestnanci obce, či už prostredníctvom vyučovacieho procesu alebo spoločného stravovania, je potrebné, aby došlo k obmedzdeniu styku s akýmikoľvek zamestnancami obce. Do vyriešenia tejto situácie žiadame občanov, aby obecný úrad navštevovali len v nevyhnutných prípadoch, nakoľko pri riešení vzniknutej situácie sa stretávame so zamestnancami obce, ktorý prišli do styku s možnými nakazenými osobami.

Pevne veríme, že k prenosu ochorenia COVID 19 do našich zariadení nedošlo, avšak je potrebné dodžať vyššie uvedené opatrenia, aby sme spoločne zabránili možnému šíreniu tejto nebezpečenej choroby v našej obci a jej okolí. Za pochopenie a spoluprácu ďakujeme.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.